2021. szeptember 06.

Tippek, hogyan indítsd a beszélgetést a társkeresőkön

StartRandi 2021. szeptember 06.
Szimpatikusnak találtad a másik profilját, ő is visszajelzett neked, mégsem indult el a beszélgetés? Arra vártok, hogy ki írjon rá a másikra? Esetleg nem tudod, mivel nyithatnál? Ha ismerős a helyzet, akkor tippjeink segíthetnek a kezdésben.

1. Ne csak annyit írj, hogy "szia"

Egy szimpla köszönésnél többre lehet szükség, ha szeretnénk felhívni a másik figyelmét. Sokszor azonban nem kell túlbonyolítani a dolgokat, jó nyitány lehet például a „szia, milyen napod volt?”, vagy „szia, hogy telik a napod eddig?” A lényeg, hogy kezdd kérdéssel a beszélgetést, ami egy kis csevegés után egyre érdekesebbé válhat.

Sokan a gifeket sem értékelik nyitásként, inkább egyenes, kellemes és gördülékeny beszélgetésre vágynak, nem szeretnének animációkkal, képekkel kommunikálni a legelején.

2. Indíts egy bókkal

Válassz ki valamit, ami tetszik a másik fotóin – például a mosolya, a haja, az öltözködése. Jó kiindulópont lehet, ha egy bókkal indítasz, és ezzel azt is jelzed, hogy valóban megnézted a képeit, érdekel téged. Például: „Tetszik a mosolyod. Mi az, amitől mindig jó kedved lesz?”; „Tetszik a profilképed. Úgy tűnik, valamin nagyon mosolyogtál, amikor készült. Elárulod, hogy min?”

Ha pedig közös pontokat fedezel fel a képek alapján – például kirándulós, biciklizős, vagy zenehallgatós fotókat látsz -, akkor így is indíthatsz: „Reméltem, hogy visszajelölsz. A képeid alapján úgy tűnik, sok közös hobbink van.”

Ne mindig arra várj, hogy a másik kezdeményezzen. Fotó: Getty Images

Ne mindig arra várj, hogy a másik kezdeményezzen. Fotó: Getty Images

3. Ne várj arra, hogy a másik írjon rád

Valószínű, hogy a másik fél is erre vár. Oka volt annak, hogy bejelölted, vagy jobbra húztad, üzend meg neki! A férfiak sem riadnak vissza attól, ha egy nő magabiztos, és kezdeményez. Sőt! Mit veszíthetsz?

Tipp: Amennyiben nyilvánvaló a profilja alapján, hogy szereti az állatokat - például négy fotója is van a kutyájáról/macskájáról, akkor írd meg neki kezdésként, hogy te is szereted őket.

4. Ne mindenkinek ugyanazt az üzenetet küldd

A legrosszabb nyitány, ha ugyanazt a sablonszöveget küldöd egy új jelöltnek, mint a korábbiaknak. A kezdéskor hivatkozz valamire, ami megragadt a profiljában, mutasd meg, hogy figyelsz, nemcsak másolod és beilleszted a szövegedet, amit már másoknak is küldtél.

Például: „Nagyon érdekesnek tűnik a munkád. Mivel is foglalkozol pontosan cégnél/szerkesztőségben/stb.?”; „A … cégnél dolgozol? Menő! Szereted?”; „Tetszenek a túrázós képeid. Hol készültek?” „Láttam a képet a gitárról. Mióta játszol rajta?”

(Itt egy sikersztori, ami egy vicces bemutatkozásból indult.)

5. Vicces, random üzenetek kezdésként

Ha elég magabiztos vagy, és azt szeretnéd, hogy a másik fél biztosan emlékezzen rád, küldhetsz vicces üzenetet, vagy akár random kérdéseket is kezdésnek. Például:

„Épp kávét főztem. Te is kérsz?”
„Csak kérdezem: hol lehet a legjobb kávét inni a városban?”
„Valami baj van a telefonommal - nincs benne a számod.”
„Ross és Rachel valóban szakítottak?”

Kutya/macska is szerepel a másik profilképén? Akkor akár így is indíthatsz:

„Wow, nagyon cuki vagy!

És a gazdád is helyes/aranyos/kedves/jó fejnek tűnik”

+ 1: tiltólista: csak semmi szexuális tartalmú üzenet

Kezdésnek nem szabad szexuális tartalmú üzenetet küldeni, még akkor sem, ha valaki kijelenti a profiljában, hogy nem komoly kapcsolatot keres. Lehet, hogy egyszerűen csak szeretne kimozdulni valakivel, elmenni egy koncertre, moziba, vagy bármi ilyesmi – szóval éppúgy megérdemli a tiszteletet, mint mások, nincs szükség semmilyen szexuális célozgatásra.