2021. szeptember 20.

Honnan tudhatod, hogy a megfelelő partner van melletted?

StartRandi 2021. szeptember 20.
Íme 7 kérdés, ami segíthet a megfejtésben. Természetesen az alábbi felvetések csak iránymutatások, kőbe vésett szabályok továbbra sem léteznek a tökéletes partner kiválasztásához.

Mennyivel egyszerűbb is lenne az élet és a szerelem, ha létezne hozzá egy pontos kézikönyv?! Ilyenre sajnos mi sem leltünk, olyan kérdésekre azonban igen, amik jó kiindulópontot jelenthetnek önmagunk és kapcsolataink jobb megértéséhez. A grownandflown.com cikkében iránymutatásokat fogalmazott meg a szerző, aki édesanyaként szeretné, hogy gyermekei a megfelelő személyt találják meg a randevúzáshoz, együttéléshez, házassághoz.

A felvetései közül válogattunk ki hetet, amit érdemes lehet őszintén megvitatni magunkkal, vagy éppen egymással. A kevésbé pozitív kérdésektől haladunk a nagyon jó pontokig.

1. Zavarban érzed magad a partnered mellett?

Zavar, ahogy a pincérrel bánik az étteremben? Nem érzed helyénvalónak a vicceit, megjegyzéseit? Zavar, ahogy magáról, vagy másokról beszél? Ha így van, akkor valószínűleg nem ő a megfelelő partner a számodra. Légy őszinte magadhoz! Sokszor figyelmen kívül hagyjuk az érzéseinket, mert nem akarjuk meglátni a valóságot.

2. Túl sok munkát igényel a kapcsolat?

Egy jó kapcsolatért mindkét félnek tennie kell, sok energiát, odafigyelést, törődést igényel. Nem lehet ugyanakkor küzdelem. Ha túl sok, túl kemény munkát kíván a kapcsolat, akkor meglehet, hogy nem a megfelelő személy van mellettünk.

3. Gondolod, hogy meg tudod változtatni?

Általában nincs jó vége annak, ha egy másik embert meg akarunk változatni, mert nem tudjuk elfogadni olyannak, amilyen. Gondolj bele, te mit tennél, ha az a személy, akivel randizol, valaki mássá akarna formálni téged.

A kapcsolatért dolgozni kell, de ez nem folyamatos küzdelmet jelent. Fotó: Getty Images

A kapcsolatért dolgozni kell, de ez nem folyamatos küzdelmet jelent. Fotó: Getty Images

4. Van olyan érdeklődési köre, hobbija, amibe nem von be téged?

Egyszerűbben: van élete a kettőtök kapcsolatán túl? Mert nem lehetünk egy személyben minden a partnerünk számára, nem jó egy buborékban élni, elzárkózni a környezetünktől. Szükségünk van barátokra, hobbikra, olyan tevékenységekre, amibe nem, vagy legalábbis nem mindig vonjuk be a másikat. (Ne feledd, hogy mindez rád is vonatkozik.)

5. Jól szórakozol a társaságában?

Az a személy, akivel randizol, vigyen nevetést, jókedvet a napjaidba. Az élet sokszor nem könnyű, a munka, az iskola stresszes lehet – jó ezekből kiszakadni, és egyszerűen csak lazítani a párunkkal, élvezni egymás társaságát. Nagyszerű, ha ez így működik köztetek.

A megfelelő társ a legjobbat hozza ki belőled. Fotó: Getty Images

A megfelelő társ a legjobbat hozza ki belőled. Fotó: Getty Images

6. Jól bánik veled?

Kedves és figyelmes? Támogat és bátorít? Azt szeretné, ami hosszú távon a legjobb neked, még akkor is, ha rövidtávon kellemetlenségekkel jár a számára? Ezek a kérdések mind arra irányulnak, hogy mennyire bánik jól veled? Nagyon fontos felvetés. Mindenki megérdemel egy kedves és szerető partnert.

7. Jobb emberré tesz?

A "megfelelő partner" "jobb emberré" tesz téged. Nem arról van szó, hogy megpróbálna megváltoztatni, hanem általa boldogabbá, egészségesebbé, kreatívabbá és koncentráltabbá válhatsz. Egyszerűen a legjobbat hozza ki belőled.