2020. június 18.

Mikor legyen az első randi?

StartRandi 2020. június 18.
Az első randi sosem egyszerű, hiszen rengeteg kíváncsiság, kérdés és kétely van mindkét félben. Talán a legfontosabb, amire választ kell találni, hogy mikor legyen az első találkozó. Adunk néhány tippet, ami alapján nagyjából be lehet határolni az aktuális időpontot.

Megtalálni a megfelelő időpontot elsőre talán nehéznek tűnik, ám nem akkora ördöngösség. Mint sok másnak, ennek is a kulcsa a megfelelő kommunikáció – vagy éppen annak a hiánya.

Mire kell figyelni?

Manapság a legtöbben online ismerkednek: vagy társkereső alkalmazásokon, vagy közösségi oldalakon nézik ki egymást. Elkezdődik a beszélgetés, jó esetben tartóssá válik, majd felmerül a kérdés: mikor hívják el egymást, eljött-e az idő a személyes találkozóra.

Rengeteg rémhírt, kellemetlen randitörténetet lehet hallani és olvasni, például míg a neten bátran flörtöltek, élőben meg sem mertek szólalni. Annak érdekében, hogy ki lehessen küszöbölni ezt a hibát, érdemes bevetni egy-két praktikát.

Első randi

Nem kell azonnal elhívni az illetőt randevúra, néhány napot, hetet érdemes meghagyni az ismerkedésnek. Vannak olyanok, akik hamar megnyílnak, míg másokat „be kell törni” vagy inkább meg kell puhítani – ennek fényében lehet gondolkodni. Amikor a beszélgetés már eljutott abba a fázisba, hogy komolyabb dolgokról is el tudnak diskurálni, de a viccelődés is jól megy, akkor válik jó ötletté a személyes találkozó. Ha a kommunikáció még napok elteltével is a mizu – semmi fázisban ragadt, akkor nem érdemes nyűglődni.

Ne csak a cseten!

A fent említett kommunikációképtelen esetből tanulva meg kell jegyezni: nem minden az, amit leírunk. Gondoljunk bele abba, hogy az üzenetváltások közt bőven van idő kigondolni a megfelelő választ, amit a másik fél hallani akar. Alkalomadtán még egy barát is besegíthet a jó csajozós, pasizós szövegek kigondolásában, így érdemes más módon próbára tenni magunkat és a másik felet – például úgy, hogy a randevú előtt telefonon vagy videocseten beszélgetünk.

Ilyenkor nincs idő és lehetőség perceket ülni a válaszadás előtt, élesben lehet reagálni – különösen ha videohívásban folyik a beszélgetés. Itt a mimikát, gesztusokat is figyelni lehet, és a „teszt” után egy fokkal közelebb lehet kerülni az első randi sikerességéhez.

Sikeres első randi

Melyik félnek illik kérdezni?

Ha a beszélgetés már flottul megy, akkor itt a következő kérdéses pont: kinek illik a találkozót kezdeményeznie? Ez általában heves vitákat vált ki, mivel vannak olyan régimódiak, akik még mindig a férfinak hagyják meg a kezdeményezés lehetőségét, míg ezzel szemben olyan hölgyek is akadnak, akik szeretik a kezükben tartani az irányítást. Erre sajnos nincs egy bevett rendszer, nem is vagyunk egyformák, ami viszont biztos: finom utalásokat lehet tenni és fogadni. Ezekkel a másik szándékát is felmérhetjük vagy okosan buzdíthatjuk, hogy tegye fel a kérdést.

Mennyi idő kell?

Ahogy említettük, ez az internetes beszélgetés minőségétől függ. Ha a kommunikáció jó ütemben halad előre és kölcsönösen kíváncsi egymásra mindkét ismerkedő, akkor nem számít, hogy néhány nap vagy néhány hét telt el. Ez pont nem az a kategória, amit számmal lehetne mérni, hiszen érzésekről, megérzésekről van szó.

Ami nem megy…

Sokan úgy vannak, hogy csak azért is találkoznak, hátha személyesen majd jobban megnyílnak egymásnak. Ez alapvetően nem is lenne probléma, de azt tartsuk észben: ami nem megy, nem kell erőltetni. Minden emberi kapcsolat alapeleme a megfelelő és gördülékeny kommunikáció, függetlenül attól, hogy szemtől szemben vagy közvetetten zajlik. Nyilván az a legjobb, ha mindkét lehetőség jól működik!