2021. július 12.

Hol legyen az első randi? 10 egyedi helyszínötlet

StartRandi 2021. július 12.
A legelső randit olykor a legnehezebb megtervezni, főleg, ha szeretnénk kitörni a megszokott keretek közül, és nem egy étteremben, kávézóban találkozni a neten megismert partnerrel. De milyen helyszínek jöhetnek szóba? Ehhez adunk tippeket.

A járványhelyzet a randizást is megnehezítette, ezen a téren is jelentős változásokat hozott az életünkbe. Az első randik áthelyeződtek a virtuális térbe – sokan például a Zoomon találkoztak először „személyesen” –, hiszen nem lehetett csak úgy beülni valahova, és érthetően sok társkeresőnél az sem volt opció, hogy már az első alkalommal beengedje a partnert az otthonába. A korlátozások feloldásával könnyebbé vált a helyzet, ám az ötletes helyszínválasztás így sem egyszerű feladat. Összeállításunkban szabadtéri, és beltéri javaslatokkal igyekszünk segíteni. Ha pedig elbizonytalanodtál a dátumot illetően, arról is írtunk már, hogy mikor legyen az első randi.

Egy hangulatos piknik jó választás lehet az első randin. Fotó: Getty Images

Egy hangulatos piknik jó választás lehet az első randin. Fotó: Getty Images

Szabadtéri helyszín- és programötletek

Piknik a kedvenc parkodban

Napsütés, friss levegő, madárcsicsergés, finom falatok: egy hangulatos piknik igazán jó teret adhat az ismerkedésnek. Fogj egy takarót, csomagolj néhány harapnivalót, és irány a kedvenc parkod.

Csillagnézés a szabadban

Tökéletes randevú lehet egy kellemes este a szabad ég alatt, a csillagokat kémlelve. Ne felejts el magaddal vinni egy kényelmes plédet, amit leteríthetsz a kiszemelt helyre, és akár egy lejátszási listát is készíthetsz előre, ami még inkább segít megteremteni a hangulatot.

Minivakáció a közeli városban

Ha mindketten szerettek utazni, első randinak is jó választás lehet egy kiruccanás egy közeli városba. Tényleg nem kell messzire menni, a lényeg, hogy a mindennapoktól távolodjatok el egy kicsit. Amennyiben távol laktok egymástól, az is ideális megoldás lehet, ha félúton találkoztok. Felszabadultan érezheted magad, mint egy vakáción, ráadásul a helyi látnivalók, nevezetességek sok témát adhatnak, ha valamiért megakadna a társalgás.

A hegyekbe fel

Szeretitek az aktív kikapcsolódást a szabadban? Egy kirándulás, könnyű túra nagyszerű módja lehet annak, hogy megismerjétek egymást. Természetesen elsőre nem kell több órányi természetjárást beiktatni, ha adott a lehetőség, akkor egy könnyebb útvonalon induljatok el a hegyekben, de sétálhattok vidéken, vagy a város körül is.

Randi az állatkertben

Ez a találkahely nemcsak kettőtökre helyezi a hangsúlyt, és segíthet kivágni az első randevú esetlenségeit is, amennyiben előfordulna ilyen. Nem kell stresszelni, hogy milyen témákkal állj elő, amikor szünet van a beszélgetésben.

Beltéri helyszín- és programötletek

Társasjáték klub

Országszerte többfelé találhatóak olyan klubok, ahol adott a lehetőség a társasjátékra. Egy kis barátságos versengés nagyszerű módja lehet a feszültség megtörésének, legyen szó akár kártyajátékokról, vagy a különböző stratégiai játékokról, sakkozásról.

A barátságos versengés oldhatja az esetleges feszültséget is. Fotó: Getty Images

A barátságos versengés oldhatja az esetleges feszültséget is. Fotó: Getty Images

Stand up comedy előadás

Egy ital elfogyasztása egy hangulatos klubban, ahol stand up comedy zajlik a színpadon, megkönnyíti az ismerkedést. Remélhetőleg az előadás vicces lesz, de ha mégsem az, akkor is több témát érinthet, sok mindenről beszélhettek majd utána.

Szabadulószobák

Nagyon népszerűek azok a játékok, amikben különféle nyomokat kell megtalálnunk, hogy végül megoldjuk a rejtélyt, és kijussunk a szobából. Ez igazán biztos módja a randipartner gyors megismerésének, hiszen szükség van a csapatmunkára. A feladat közben pedig kellemetlen hallgatás nélkül beszélgethettek. (Ha nem szeretnétek zárt helyre menni, egyre többfelé részt vehettek szabadtéri rejtvények megoldásában is, lásd Rejtélyek városa.)

Főzőtanfolyam

A közös főzés felszabadít, közelebb hozza az embereket egymáshoz. A konyha életünk meghatározó helyszíne, gyakran közeli kapcsolataink kiépítésének, elmélyítésének színtere. Ha rögtön az első randin megcsillogtatnád a szakácstudományodat, válassz egy főzőiskolát a találkozó helyszíneként, ahol közösen készíthettek egy finom ételt.

Antikvárium, könyvesbolt

Amennyiben mindketten szerettek olvasni, és rajongjátok a könyveket, jó ötlet lehet egy antikvárium, vagy könyvesbolt felkeresése az első randin. Megmutathatjátok egymásnak az aktuális kedvenceket, vagy gyerekkorotok legkedvesebb történeteit is.