2021. június 21.

Tippek, hogy izgalmas legyen a társkereső profilod

StartRandi 2021. június 21.
Akár most kezded csak az ismerkedést az online randiappokkal, akár régi motoros vagy, nem árt tisztában lenned egy-két praktikummal – például azzal, hogyan legyen vonzó, figyelemre méltó, elragadó a profilod. Ehhez adunk néhány jó tanácsot – hölgyeknek és uraknak egyaránt!

A képek

A megfelelő képek kiválasztása legyen első lépés – különösen, ha olyan alkalmazást használsz, mint a Tinder, ahol a fotók dominálnak. "Különbség van abban, hogy a férfiak és a nők általában hogyan nézik a profilokat" – mondta a Self.com-nak Laurie Davis, az eFlirt online társkereső-szolgáltatás alapítója és a Love at First Click szerzője. Hozzátette: "A nők gyakran azt akarják látni, hogy a férfi bemutatja önmagát, valamelyest kapcsolódni akarnak a leírtakhoz, míg a férfiak általában a fotókat helyezik előtérbe." De milyen képek legyenek mindenképp? Például olyanok, amelyeken látszik az arcod, nem takarja ki egy hatalmas napszemüveg, és nem kontárkodik bele semmi. Emellett nem árt néhány teljes alakos fotó sem: "Az emberek néha azt gondolják, ha nem teszel közzé egy ilyet, akkor megpróbálsz elrejteni valamit” – tette hozzá Davis. Azt se felejtsük el, hogy a találkozásnál úgyis minden kiderül, úgyhogy igazából felesleges rejtegetni bármit is. Ha ezek a „kötelezők” megvannak, akkor olyan képeket is hozzáadhatsz a profilhoz, amiken egy kicsit az életstílusod is megjelenik, például olyan tevékenységet folytatsz, amit szeretsz. Ezek egyébként potenciális beszélgetésindítóként is szolgálnak, úgyhogy mindenképpen érdemes lőni egy fotót magadról, amikor főzőtanfolyamon vagy, táncolsz, vagy wakeboardozol.

Amit ne felejts el, hogy a hangsúly rajtad legyen: persze felmehet néhány kép a barátaiddal, a kutyáddal, de te legyél a reflektorfényben!

A legjobb, ha aránylag friss fotót teszel közzé (ne szerkeszd agyon!), ráadásul a legújabb trendek szerint a világos, tiszta képek mennek, úgyhogy a sötét, árnyékos, borongós felvételeket jobb elfelejteni. A képek sugározzák azt is, hogy mire vágysz: ha komoly kapcsolatot keresel, akkor a nagyon bevállalós, túl sokat mutató fotókat ajánlott hanyagolni. A szelfikkel ugyancsak érdemes vigyázni – ha túlzásba esel, úgy tűnhet, hogy te vagy Kim Kardashian után az új önjelölt szelfikirálynő (férfiak esetében szelfikirály)… Érdemes ezekkel úgy bánni, hogy azért ne csak az arcodat mutasd, hanem kösd össze egyéb tevékenységekkel – mondjuk szelfi túra közben –, így legalább magadról is elárulsz valamint.

Tippek, hogy izgalmas legyen a társkereső profilod

Fotó: Getty Images

A profil

Igen, ez komoly erőfeszítést és tervezést igényel, főleg, ha csak néhány mondatnyi hely van, akkor ugyanis minden apróság számít. "Az olyan alkalmazásoknál, mint a Tinder vagy a Hinge, a profilodnak tartalomgazdagnak kell lennie, de csak röviden" - mondja Davis. Javasolja egy csomó leírás összefűzését röviden, tömören, lényegretörően. Egy randiappozó például kiírta, hogy bárkit megver a Connect Four (Négy a nyerő) játékban – ezt követően özönleni kezdtek az üzenetek. Egy szellemes nyitás felhívás a keringőre. Megfogalmazhatod azt is, hogy mit keresel, hiszen jobb megpróbálni a megfelelő típusú embereket vonzani, mintsem a rosszakra pazarolni az időt. Aki például olyan randipartnert keres, aki érdeklődik a művészetek iránt, fejezze ki, és a jelentkezők „minősége” hamar javulni fog. Azért tegyük hozzá: kerülni kell a közhelyeket. A „szeretek utazni” és társai már lejárt lemez, helyette olyat érdemes közölni, ami különlegessé tesz téged. A guru tanácsa szerint a legjobb, ha három rövid bekezdést írsz: kettőt magadról és egyet arról, hogy kit keresel. Ha magadról beszélsz, az inkább történetekre, mint tényekre menj rá: tehát ahelyett, hogy azt írnád „szeretek utazni”, elmesélheted, honnan jöttél épp vissza, milyen kalandos utad volt, vagy mi a következő cél. "Minél több információt adsz meg, annál könnyebb annak a valakinek kapcsolatba lépnie veled" – tette hozzá Davis. Ugyanitt megemlítenénk, hogy ne félj kifejezni, mik a szándékaid! Néhány nő aggódik, hogy kétségbeesettnek tűnik majd amiatt, ha leírja, komoly kapcsolatot, netán házasságot szeretne. Ettől nem kell félni, ugyanis a megfelelő ember, aki készen áll ezekre a dolgokra, jól fog reagálni rájuk. Végezetül engedjünk annak, hogy megtörténjen a varázslat: ahelyett, hogy unos-untalan az ideálist keressük, ne felejtsük el, nem mindig tudhatjuk, hogy ki lesz az az illető. Ha teret engedsz a varázslat megtörténésének, felejthetetlen élményben lehet részed.

Tipp: Ha van egy őszinte barátod, akár tőle is megkérdezheted, mit szól a profilhoz és a képekhez.