2021. augusztus 9.

25 kérdés, amit ne tegyél fel az első randin

StartRandi 2021. augusztus 9.
Ha szeretnél második randit, jobb, ha ezeket a kérdéseket elkerülöd!

Az első randevú általában két esetben maradandó: ha varázslatos volt, ami a jobbik eset, vagy ha rémkínosan zajlott. Nos, abban nincs vita, hogy a második esetet mindenki szeretné elkerülni – persze akadnak rajtatok kívülálló körülmények, amiket nem tudtok befolyásolni, csak megtörténnek.

A beszélgetés azonban tipikusan azon tényezők közé tartozik, amit irányítani tudtok – remélhetőleg a jó irányba – ehhez adunk egy kis segítséget. Korábban már összegyűjtöttük, melyik az az 50 kérdés, amit bátran feltehetsz az első találkozáskor, most pedig itt a tiltólista: azokat az ártalmatlannak tűnő kérdéseket tartalmazza, amikre nem igazán ajánlott egyből telibe rákérdezni.

25 kérdés, amit ne tegyél fel az első randin

Mentsd el későbbre

 1. Szeretnél gyereket?
 2. Az első randinak arról kéne szólnia, hogy ti megismerjétek a másikat, közelebb kerüljetek egymáshoz, a jövőbeli tervek témája viszont elég gyakran, elég hamar felmerül. Igen, mellette szól, hogy aki egyáltalán nem akar elköteleződni, arra nem kell időt pazarolni, másrészt a gyerekvállalás és hasonló döntések partnerfüggők is: lehet, ha jobban megismer, akkor fogja tudni igazán, mit is akar.
 3. Mire vágysz?
 4. Kicsit az előző ponthoz is kapcsolódik, lényegében olyan jelenségek, amik az üzlet megkötéséhez szükségesek. Ez a kérdés kicsit úgy hangzik, mintha azt próbálnád meg kideríteni, hogy mit szeret(ne) a másik, az megéri-e neked, érdemes-e szánnod rá több időt.
 5. Mit keresel egy kapcsolatban?
 6. Ez egy újabb téma, amelyet el kell menteni a későbbiekre. "Nincs szükség ilyen nyomásgyakorlásra. Hagyd, hogy élvezzétek az első randit, anélkül, hogy a következő lépésekkel kelljen törődnötök. Ha szeretnének egy második randit, tudni fogjátok, hidd el. Ha nem, akkor a legjobb, ha a lehető legegyszerűbbé teszik egymás számára, hogy kedvesen és boldogan távozzatok. Ezen kívül, amikor felteszed ezt a kérdést, úgy hangozhat, mintha azt remélnéd, hogy megtudod, mit akar, hogy el tudd játszani ezt a szerepet. A legjobb, ha hagyod, hogy mindez hitelesen történjen" – mondta Celeste Headlee, rádiós műsorvezető, újságíró és We Need To Talk: How to Have Conversations that Matter könyv írója.

Túl intim kérdések

 1. Olyan rendesnek tűnsz, miért vagy még egyedül?
 2. Ez a kérdés több szempontból is problémás: egyrészt a szingliséget negatív állapotnak állítod be ezzel, másrészt lehetséges, hogy az illető még nem találkozott a lelki társával, és nem alkuszik meg kevesebbel, te pedig ezt kérdőjelezed meg. Inkább örülj, hogy most veled ül ott!
 3. Miért ért véget a legutóbbi kapcsolatod?
 4. Bármennyire is kíváncsi vagy, ne kérdezd a korábbi kapcsolatairól, különösen ne közelmúltbeli válás vagy a szakítás után. A kapcsolat jelenlegi szakaszában valójában nem a te dolgod, hogy ismerd a szakítás részleteit, vagy az, hogy hány emberrel kavart a különválás óta.
 5. Hány emberrel feküdtél le?
 6. Ez a kérdés igazából sosem helyénvaló, különösen nem az első randin. Ez nem a te dolgod, hanem privát, személyes információ. Miért kellene felfednie ezt előtted, egy teljesen idegen előtt, akit talán soha többé nem lát?!
 7. Milyen a kapcsolatod a szüleiddel?
 8. Noha bensőséges, érdeklődő kérdésnek tűnhet, nem tudhatod, milyen lehet a másik családi háttere, könnyedén kellemetlenséget okozhatsz neki. Ráadásul a csapból is az folyik, ha valakinek nincs jó kapcsolata a szüleivel, akkor feltételezhető, hogy a párkapcsolatban való viselkedése is problémás hatással lehet. Ez persze a többi családtagra is vonatkozik.
 9. Te mi vagy, honnan származol?
 10. Mindannyian emberek vagyunk, tiszteljük meg a másikat. Szép dolog, ha érdeklődsz a származásáról, vallásáról, stb., de rosszul is elsülhet – inkább hagyd, hogy az ilyen intim tulajdonságairól ő meséljen.
 11. Mi volt a legkínosabb ...?
 12. Amikor két ember ismerkedik, nem feltétlenül jó belemenni a „legekbe”, különösen, ha a legkínosabb helyzetekről van szó. Hamar átcsaphat a randi katasztrófává.
 13. Vannak ellenkező nemű barátaid?
 14. Ez azért kínos, mert nem feltétlenül tudja, te hogy fogadod az esetleges igenlő választ.

Túlságosan nyomulós kérdések

 1. Randizgatsz/beszélgetsz/találkozgatsz másokkal is?
 2. Az első randi egyszerűen túl korai ahhoz, hogy erről kérdezd a másikat – pláne, hogy az intimebb dolgaihoz még igazából nincs sok közöd.
 3. Tetszem neked?
 4. A „kedvelsz engem”, „milyen vagyok”, „szerinted nem vagyok túl kövér” és társai egyáltalán nem közvetítenek jó üzenetet, ellenben megfelelési kényszerről, kicsi önbizalomról – vagy éppen túlzott magabiztosságról árulkodhatnak.
 5. Tetszik az öltözékem?
 6. Vagy bármilyen más, a megjelenéseddel kapcsolatos kérdés. Ha valaki bókolni akar, az meg fogja találni a módját, hogy bókoljon, viszont ha te akarsz kicsikarni reakciót ilyesfajta kérdésekkel, akkor kellemetlen meglepetés is érhet.
 7. Szerinted menne nekünk a kapcsolat, hogy látod?
 8. Ettől az ember mindig kétségbeesettnek, bolondnak és kapkodósnak tűnik, és az is lerí róla, hogy nem bír meglenni kapcsolat nélkül – bónuszként még a randipartnerének is szorongást okoz. Várj még ezzel a kérdéssel, később meg már majd magatoktól is tudjátok rá a választ.
 9. Milyen társkeresőket használsz?
 10. Ennek a kérdésnek valójában semmi értelme, semmit sem tesz hozzá a beszélgetéshez – inkább kínos.
 11. Nem vagy őrült, ugye?
 12. „Sok őrülttel találkoztam mostanában, te ugye nem vagy az?” Ez aranyosnak vagy viccesnek hangozhat az első randin, mégis inkább furcsa, kínos hatást kelt. Egyrészt akarva-akaratlanul leszólod a másikat, másrészt felmerül a kérdés benne, miért találkozol ennyi őrült emberrel. Ez azért elég árulkodó rólad is… Ehelyett inkább összpontosíts azokra a kérdésekre, melyek valójában segítenek megismerni a másikat.
 13. Mi a kedvenc szexpózod?
 14. Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen második randevú, ez nagyszerű módja annak, hogy elvágj minden lehetőséget. Talán azt gondod, hogy ez vicces vagy jópofa módja lesz a jég megtörésének – tévedsz.
 15. Mit szeretnél csinálni?
 16. Ha elhívsz valakit egy randira, jó, ha előállsz ötletekkel, mit, hol csináljatok. Ha ilyen kérdéssel bombázod, úgy tűnhet, mintha nem készültél volna fel a találkozóra. Inkább gondolj ki több programot, legyen pár lehetőség a talonban.
 17. Szoktál inni? Én rendszeresen...
 18. Az ivós témáknak sosincs jó vége, és mindkettőtök számára roppant kellemetlen lehet a kimenetel, még akkor is, ha csak viccelődtök vele.
 19. Mindig ennyit eszel/iszol?
 20. Alap, hogy nem teszünk fel ilyen kérdést merő udvariasságból, sokan mégsem tartják be az íratlan szabályt. Mintha fel akarnád mérni, hogy mennyibe kerülne neked, ha összejönnétek, és egyértelműen degradálod akár azért, mert túl sokat, akár azért, mert túl keveset eszik.

A piszkos anyagiak

 1. Ez vagy az mennyibe került?
 2. Lehet a partnernek egy jó autója, egy szép órája vagy akármilyen holmija, nem a te dolgod, hogy az éppen mennyibe fájt neki. Amellett, hogy más pénztárcájában turkálni nem éppen udvarias, még elég számítónak is tűnsz, ha felteszed ezt a kérdést.
 3. Van a házad?
 4. Azt gondolod, ezzel finoman, nem feltűnően felméred az anyagi helyzetét? Nem kelt túl jó benyomást, ha már az első randin megpróbálsz találgatni, mije lehet, és mennyi pénz lakozhat a bankszámláján.
 5. Miből élsz? Mennyit keresel?
 6. Igen, persze, meg kell beszélni, hogy ki mivel foglalkozik, de a „miből élsz”-nél talán egy fokkal finomabb, hogy „mi inspirált arra, hogy belekezdj a jelenlegi munkádba”, vagy „mikor jöttél rá, hogy azt szeretnéd csinálni, amivel most foglalkozol”.
 7. Hogy tudod ezt a munkát csinálni?!
 8. Jobb, ha elkerülöd az ítélkezőnek tűnő kérdéseket, kijelentéseket – és ez nem csak a munkával kapcsolatos dolgokra vonatkozik, hanem az öltözködéstől kezdve az étkezésen át nagyjából mindenre. Persze azért a hangsúly is fontos, ha érdeklődve kérdezed, akkor nincs baj vele.

Amiről azt hiszed, bejön, de ciki

 1. Mesélj magadról
 2. Lényegében ez egy kérés, nem kérdés, de irtó bosszantó. Ez kínos szünetet okoz a beszélgetésben, hiszen neked nincs kérdésed felé, ő pedig nem feltétlenül tudja, hol is kezdje, mire is vagy kíváncsi vele kapcsolatban. Másrészt úgy tűnhet, neked sincs sok fantáziád, nem vagy elég érdeklődő.