2021. április 21.

Az első randiból évek óta tartó szerelem lett

StartRandi 2021. április 21.
Évi és András kapcsolatuk ötödik évfordulóját ünnepli idén, 2016 telén egy társkereső applikáción találtak egymásra. Amellett, hogy megismerhetjük a történetüket, fontos tanácsokat is kapunk a netes párkereséshez.

"Aki számomra szimpatikus volt, annak küldtem egy kacsintós hangulatjelet az alkalmazásban, részemről ez volt a beszélgetés kezdeményezése. Andrásnak azonban nem küldtem semmit, mert bár jóképűnek tartottam, a profilképe alapján nagyképűnek is tűnt, azt gondoltam, biztosan cicababákat keres. Ám ő rám írt, és elkezdtünk beszélgetni" - emlékszik a kezdetekre Évi.

Belvárosi séta az első randevún

Háromnapnyi üzenetváltást követett a személyes találkozás, 2016 decemberében. A Győr ünnepi fényektől ragyogó belvárosában tett séta a pár első és egyetlen randevúját jelentette. Nem azért, mert Évi öt percet késett - amit András ma is viccesen megjegyez -, vagy ne lettek volna élőben is szimpatikusak egymásnak. Épp ellenkezőleg: mindketten annyira pozitív érzésekkel tértek haza, hogy a következő találkozást már nem is randiként említik, egyértelmű volt a folytatás. Minden magától értetődően és gyorsan alakult közöttük, a szülői bemutatásra is hamar sor került.

Három napig üzeneteket váltottak egymással, utána jött az első randevú.

Három napig üzeneteket váltottak egymással, utána jött az első randevú.
Fotóillusztráció: Getty Images

"Az élet minket igazolt, úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, hogy gyorsan haladtunk a kezdeti időszakban. Két-három hónap elteltével mindketten biztosak voltunk abban, a kapcsolatunk nemcsak pár hétig tart majd, hanem sokkal komolyabb lesz. Két évvel ezelőtt összeköltöztünk, a jövőnket együtt tervezzük” - fogalmaz Évi.

Mindent meg tudnak beszélni

A pár az első időszakban minden hónapfordulóra igyekezett rövidebb kirándulásokat szervezni, s ugyan ezek az alkalmak mára elmaradoztak, mindig nagyon szeretnek együtt felkerekedni, például a Bakonyban sétákat tenni. Idén körbetekernék a Balatont, így mostanában nagyokat bicajoznak szabadidejükben.

Noha Évi és András kapcsolatában érezhetően teljes a harmónia, kíváncsiak voltunk, hogyan kezelik az esetleges konfliktusokat. "Szerencsém van, mert szerintem Andrisnak vas sodronyból vannak az idegei, ezáltal nagyon jól viseli a kilengéseimet. Hirtelen haragú vagyok, míg ő sokkal nyugodtabb természet. A békülést azonban inkább én kezdeményezem. Mindent meg tudunk beszélni, különösebb problémák nélkül."

Évi és András a hónapfordulóikat kirándulással ünnepelték.

Évi és András a hónapfordulóikat kirándulással ünnepelték.
Fotóillusztráció: Getty Images

Az a legjobb kép, amin boldog vagy

Évi egyébként fél évvel azelőtt regisztrált a társkereső applikáción, hogy Andrással találkozott volna. "Abban az időben nem fordultam meg olyan helyen, ahol ismerkedésre nyílt volna lehetőségem, a napjaim jelentős része a munkával telt, illetve a barátnőkkel találkoztam. A lakóhelyemen nem volt senki, aki szóba jöhetett volna, kisváros révén szinte mindenkit ismertem. Akkor úgy gondoltam, megpróbálom az applikációt, többen is erre buzdítottak. Az elején nem is használtam aktívan. Szerintem nem csak ott ajánlott élni az életet, fontos, hogy ne csak a társkereső legyen a prioritás. Ha valakit ott kell, hogy megtalálj, akkor előbb-utóbb úgyis találkoztok, de nem kell versenyt futni, pláne nem görcsölni ezen. Mert minél jobban rápörög valaki, annál nehezebben sikerül társra lelnie. Aki viszont szimpatikus, annak válaszolj, mert azzal, hogy visszaküldesz egy üzenetet, semmit nem veszítesz "- tanácsolja Évi.

A profilképekkel kapcsolatban is van egy fontos meglátása. „Szerintem a valóság többet ér. Nyilván mindenki a legjobb arcát szeretné mutatni, ezért filterezett, manipulált fotókat tesz fel az oldalra, de ezeknél sokkal többet számít egy valódi kép, amin boldog vagy. Azt gondolom, annál szebb soha nem lesz senki, mint amikor igazán boldog. Mindemellett az is fontos, hogy ne ítéljünk csak a kép alapján, ez az én tanulságom."

Amennyiben Te is sikerrel jártál az internetes társkeresésben, megtaláltad az igazit, és szívesen megosztanád velünk a történetedet, írj nekünk egy üzenet a startrandi@startlap.hu címre. Az e-mail tárgya Startrandi legyen.