2021. május 13.

Így találhatod meg a szerelmet a Facebookon

Startrandi 2021. május 13.
Manapság a legtöbben napi szinten használjuk a Facebookot – képeket osztunk meg, videókat nézünk rajta, társalgunk – miért ne találhatnánk meg a nagy Ő-t is általa?! Szerencsére itthon is elindult a Társkereső funkció, ami sok izgalmat és nagy szerelmet hozhat a felhasználóknak. Mutatjuk a legjobb funkciókat.

A Facebook Társkereső egy digitális társkereső, amit a Facebook fejlesztett ki. Jelenleg nincs webes verzió, csak az Android és az iOS rendszeren elérhető el Facebook mobilalkalmazásról. A felhasználók szűrhetik a regisztráltakat a hely, a gyermekek száma, a vallás, az életkor vagy a magasság alapján, és beszélgethetnek velük.

Így találhatod meg a szerelmet a Facebookon - digitális társkereső

2020-ban robbant be

A vállalat 2018 májusában, az F8 fejlesztői konferenciáján jelentette be a terméket: a Facebook Társkereső 2018. szeptember 20-án debütált Kolumbiában – ez még tesztüzem volt. Ekkor a cég kijelentette: ha a tesztelés jól sikerül, akkor a meglévő Facebook-alkalmazás hangsúlyosabb részévé válik a társkereső funkció. A második terjeszkedés 2018 októberében ment végbe Kanadában és Thaiföldön, majd a társkereső 14 újabb országban vált elérhetővé – köztük Ausztrália, Argentína, Fülöp-szigetek, Vietnam, Szingapúr, Malajzia, Mexikó, Laosz, Brazília, Peru, Chile, Bolívia, Ecuador, Paraguay, Uruguay, Guyana és Suriname.

A Facebook Társkereső 2019. szeptember 5-én elindult az Egyesült Államokban, majd 2020 októberében elért Európába – köztük Magyarországra is. Itthon tavaly október 22-től lehet használni, az okostelefonos Facebook-applikációban a jobb sarokban található három vonal ikonra kell kattintani, ott lesz elérhető a Társkereső opció. Itt egy külön profilt kell létrehozni, ami csak a keresztnevet és az életkort mutatja az érdeklődőknek, közben rengeteg kérdésre kell válaszolni – így mérik fel az érdeklődésünket.

"A rendszer elemzi a korábban kiosztott lájkokat és az érdeklődési körünket, ezek alapján ajánl olyan jelölteket, akik az ízlésünknek megfelelhetnek."

Így találhatod meg a szerelmet a Facebookon - Facebook Newsroom

Forrás: Facebook Newsroom

Összekapcsolhatjuk a korábbi facebookos vagy instagramos posztjainkkal, beállíthatjuk, hogy az ismerőseinket ne ajánlja – ám van egy Secret Crush funkció is, ami lehetővé teszi, hogy bejelöljünk valakit az ismerőseink közül, de ő erről csak akkor fog értesülni, ha ő maga is Secret Crushnak jelölt minket. Meg lehet osztani történeteket, az események és csoportok kategóriánál hozzánk hasonló érdeklődésű embereket láthatunk. A Facebook Társkereső használata valóban olyan, mint bármilyen más kiváló minőségű, modern társkereső alkalmazás: a profilfotók dominálják a képernyőt, és a nagy X-re vagy a nagy szívre koppintva mondhatunk igent vagy nemet – Tinder-stílusban. A profil megtekintésével bővebb információt is megtudhatunk a leendő beszélgetőpartnerről, ráadásul videós randin is részt vehetünk, ehhez persze a másiknak is el kell fogadnia a hívást, csak ez után indul a beszélgetés. Ha a partner nem szimpatikus, vagy a beszélgetés kínossá válik, egy kattintással tiltani lehet az illetőt.

A Facebook Társkereső profilunkat és beszélgetéseinket nem osztják meg senkivel a Társkeresőn kívül. Minden, amire szükségünk van a külön profil elindításához, már megvan az eredeti alkalmazásban – ráadásul az egész ingyenes. Vajon itt talál rád is a szerelem?