2021. június 14.

Randi lett a vicces bemutatkozásból

StartRandi 2021. június 14.
Két éve alkot egy párt Reni és Zoli, akik egy társkereső applikáción találtak egymásra. Szerelmük története jól mutatja, hogy évekig tartó keresgélés, és sok buktató után is érdemes esélyt adni annak, aki a neten át kopogtat.

Reni évek óta használta az egyik népszerű társkereső alkalmazást, a számtalan kudarc után azonban már unta, ezért úgy döntött, poénra veszi az egészet. „Vicces bemutatkozást írtam, frappánsan megfogalmaztam, hogy keresek valakit, aki felszereli a szúnyoghálót, és megjavít egy-két dolgot a lakásban. Zoli rám írt, hogy tetszik neki ez a szöveg, és alapíthatnánk közösen egy céget, ami összevonja a randiappot a háztartási munkákkal” – emlékszik ismerkedésük kezdetére Reni.

Célba talált a frappáns bemutatkozás.

Célba talált a frappáns bemutatkozás. Fotóillusztráció: Getty Images

Gumicsizma és esőkabát

„Pont előtte éreztem úgy, hogy már nem is szeretnék randizni senkivel, elég volt. De Zolival aztán megállás nélkül chateltünk, és annyira jól elbeszélgettünk, hogy úgy voltam vele: adok neki egy esélyt. Nem is húztam tovább a dolgot, kértem, találkozzunk másnap. Így is lett. Söröztünk, hazakísért, elköszöntünk. Hazafelé elárulta, hogy életében nem volt még koncerten. Ledöbbentem ezen a kijelentésen, mert ellentétben vele, én egyik zenei rendezvényről a másikra jártam. Nem mutattam ki az elképedésem, ám egy kicsit elbizonytalanított a folytatást tekintve. De aztán írt, kért még egy randit. Belementem, és eldöntöttem, hogy nem kezdek el agyalni azon, mivel töltötte eddig a szabadidejét, nem akarom beskatulyázni. Jól éreztem magam vele. Jött a következő randi is, szakadó esőben. Azt hitte, viccelek, hogy gumicsizmában megyek majd a helyszínre, de valóban abban, és esőkabátban jelentem meg. Persze attól még nagyon csinos voltam, de jót nevettünk ezen” – meséli.

Kérdésünkre, hogy mikor fordult komolyabbra az ismerkedés, Reni így válaszol: „Részemről akkor, amikor másfél-két hónap után hosszabb időt együtt töltöttünk, és nem éreztem úgy, hogy ez már kicsit sok, jó volna egyedül. Éppen ellenkezőleg: vele akartam lenni” – mondja, majd mosolyogva hozzáfűzi: „Ráadásul azon a hétvégén a szúnyoghálómat is felszerelte.”

Ha ezt túlélték együtt, akkor bármit

Reni és Zoli kapcsolata egyre szorosabbá vált, a szerelem szépen, csendesen, szövődött közöttük.

„Nem telt el sok idő az összeköltözésig. Májusban lettünk egy pár, hamarosan pedig inkább nála aludtam, mint a lakásomban, így november elsejével felmondtam az albérletemet, akkor már papíron is együtt laktunk. Aztán fél évre rá berobbant a járványhelyzet, mondtam is magamnak, ha ezt túléljük együtt, akkor bármit. Ugyanis a nap huszonnégy órájában tényleg összezárva éltünk: mindketten home office-ban dolgoztunk, az íróasztalunk egymás mellett van, nem tudtunk külön szobában leülni a géphez. Hihetetlen, de ez a szoros együttlét sem okozott semmi problémát, vagy feszültséget közöttünk. Két éve vagyunk együtt, de egy jót még nem veszekedtünk” – mondja Reni, akivel aztán abban maradunk, hogy ami jól működik, azt felesleges elemezni.

Érdemes esélyt adni a netes ismerkedésnek.

Érdemes esélyt adni a netes ismerkedésnek. Fotóillusztráció: Getty Images

Márpedig a páros tényleg harmonikusan él együtt, szabadidejükben szeretnek túrázni a Pilisben, az évfordulójukat is egy eldugott, csendes erdőben sétálva töltötték. Megismerkedésük óta pedig már koncerten is voltak együtt, Zoli az Irie Maffia buliján debütált a Budapest Parkban.

S hogy Reni mit tanult az elmúlt időszakban a kedvesétől? „Türelmet” – mondja. „Zoli a világ legnyugodtabb embere, és soha, semmiért sem tud haragudni. Nekem teljesen más a habitusom, bennem olykor erősen dúlnak az érzelmek, de mellette már sokat csillapodtam. Próbálom elsajátítani a nyugalmát, a lelki békéjét.”

Tipp a társkereséshez: vedd lazán!

Az egymásra találás előtt Reni évekig használta a társkereső applikációt. Sokat randizott, és bár a legtöbbször jól érezte magát a találkozókon, mégis sok kudarc érte.

„Fontos, hogy tanuljunk a hibákból. Vegyük észre azokat a jeleket, amiket az egyik félnél már korábban megtapasztaltunk, és ha utána jön egy másik partner, aki ugyanúgy viselkedik, akkor ne gondoljuk, hogy ez alkalommal majd biztosan más, jobb lesz. Például, nálam nagy buktató volt, amikor az első randin valaki elmondta, hogy két hónapja szakított a menyasszonyával. Mert megtanultam, hogy aki ezt az első alkalmakkor kihangsúlyozza, még nem áll készen egy új kapcsolatra. Természetesen lehetnek kivételek, de az úgyis érezhető” – fogalmaz. „Emlékszem, volt pár szabályom is az app használatakor. Nem álltam szóba olyanokkal, akik mély sértődésből fakadó bemutatkozó szöveget írtak ki, például olyasmit, hogy „kerüljenek a lelki sérültek.” Kizáró ok volt az is, ha valakinek csak napszemüveges képet láttam a profilján, mert szerintem az a minimum, hogy vállaljuk az arcunkat.”

Reni végezetül azt tanácsolja, érdemes lazára venni a társkeresést. „Ha valaki erőlködik, görcsösen párra akar találni, annál nehezebben jön össze. Talán pont akkor kopogtat majd valaki, amikor már kicsit elengedi az egészet. Olyankor azonban érdemes esélyt adni a másiknak - akár az utolsó utánit is.”