2020. június 18.

Hol randizz Budapesten?

StartRandi 2020. június 18.
Egymás után nyitnak meg a jobbnál jobb éttermek és kávézók, ráadásul már mozizásra is van lehetőség. Ha a bezártság után te is tanácstalan vagy, hova vidd a kiszemelted a fővárosban, adunk néhány ötletet.

A koronavírus felforgatta a mindennapjainkat – egyúttal a randevúzási szokásainkat is. Az otthoni karantén alatt sokan ráfüggtek az internetes randizásra: videocseten ejtették meg az első „találkozót”, eközben más ismerkedők arra vártak, hogy a korlátozások feloldásával személyesen találkozhassanak kiszemeltjükkel. Eljött az idő, már izgalmas programok széles kínálata várja a randizó feleket. Lássuk, mit lehet csinálni!

budapesti randi helyek

A jól bevált

Tipikus randi helyszín a kávézó, a cukrászda vagy az étterem, amiből annyi van nyitva jelenleg is a fővárosban, hogy bőven lehet válogatni. Azzal azonban számolni kell, hogy leginkább kinti helyiségekben lehet italt és ételt fogyasztani, ám ez egy cseppet sem jelent hátrányt, hiszen itt a jó idő. Ajánljuk a Gozsdu udvart, ahol a temérdek bár, étterem és kávézó kínálatából lehet szemezgetni, akárcsak a hangulatos Ráday utcában.

Egy hátránya van az ilyen helyeknek, az pedig a hangzavar. A hosszú, lakásban töltött hetek után általában tömve van az összes vendéglátóegység, a folyamatos nyüzsgés a háttérben zavarhatja a beszélgetést.

Egy tipp: ha van egy kiszemelt hely, érdeklődjünk, kell-e foglalni. Sok hely csak előre foglalással fogad vendégeket.

Autósmozi, az örök klasszikus

A régi romantikus filmek egyik elengedhetetlen jelenete az autósmozi – a való életben azonban erre már csak elvétve lehetett akadni. A járványhelyzetben bezártak a mozik, a korlátozások feloldásával sem nyitottak még újra, ám az Árkádban elstartolt a Panam autósmozi. Hetente többször is tartanak vetítést, ami jó első randi program lehet a filmkedvelőknek.

randi budapesten

Romantikus földi paradicsom

A Margit-híd budai hídfőjétől néhány perc sétára található a Gül Baba Türbe és Rózsakert, ahol igazán romantikus, andalgós lehet az első találkozó. Gyönyörű, csendes és meghitt környezet alkalmas lehet a nyugodt és mély beszélgetésekhez, de az ELTE Füvészkertje és a Japánkert is fantasztikus élményeket nyújthat.

Újra vár a libegő

Egy kisebb szünet után újra üzemel a Zugligeti Libegő, júniusban és júliusban hétvégenként és ünnepnapokon várja a libegőzni vágyókat. Ezzel feljuthatunk a János-hegyre, ott pedig piknikezésre, sétára vagy az Erzsébet-kilátónál egy kis frissítő elfogyasztására is lehetőség adódik. A lenyűgöző táj, varázslatos környezet és egy jó kávé egyvelege megadja az alaphangulatot. Tériszonyosoknak persze nem ajánljuk!

Ha unalmas a séta

A kávézó mellett másik örökzöld egy séta a Margitszigeten, a rakparton, a Tóth Árpád sétányon vagy a Citadellán. Ezek a látványosságok talán sosem veszítenek a vonzerejükből, azonban jó móka lehet, ha ezeket a kis túrákat mondjuk nem gyalog, hanem biciklivel, elektromos rollerrel vagy éppen segwayjel tesszük meg – már amelyiket lehet.

A kultúra iránt érdeklődőknek

Akiknek a fent említett programlista snassz vagy „nem tartalmaz elég kultúrát” annak van egy jó és egy rossz hírünk is. A rossz az, hogy a színházak nyitásáról még vajmi keveset tudni, így jó darabot nem tudunk ajánlani, viszont megnyitotta kapuit sok budapesti múzeum. Újra várja a látogatókat többek közt a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Történeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Aquincumi Múzeum és még sorolhatnánk. Némelyik csak részlegesen, míg másikak teljes valójukban nyitottak újra, de a védőtávolság betartására és egyéb óvintézkedésekre figyelni kell.

budapesti randi helyszín

A hullámok hátán

Budapest éke a Duna, így nem maradhat ki a hajókázás sem. Bár nappal is szép a part és az azt szegélyező épületsorok, hajókázni este az igazi. Akár egy kellemes vacsora mellett, akár csak egy pohár pezsgő kortyolgatása közben nézhetjük a kivilágított hidakat és a várost, közben kellemesen beszélgethetünk. Ha elkerülnénk a „tömeget” és kicsit aktiválnánk az izmainkat, akkor a városligeti tónál lehet csónakot bérelni, amit magunknak hajthatunk.